Хайка за вълци

Хайка за вълци
Хайка за вълци Хайка за вълци Хайка за вълци Хайка за вълци Хайка за вълци Хайка за вълци
Издател : Mediasat Rights Kft. / Mediasat Grop, S.A.
Код на продукта : LBBl0004b
Наличност : 1
Цена : 15,00лв.
Без данък : 15,00лв.
Количество :     - или -   Добави в Желани
Добави за Сравнение

     „Хайка за вълци" от Ивайло Петров има славата на силен антисталински роман, който от художествен вик срещу култа към личността се превърна в култово четиво за няколко поколения българи. Ивайло Петров предпочита да рисува с резки удари на четката по историческото платно на миналото: картината на насилственото коопериране е безпощадно откровена, достоверна, документална, изобличителна. В романа са разгърнати няколко житейски истории, преплетени с редица битови, както и политически двубои и конфликти.

     Този продукт може да бъде закупен от Книжарницата на Фирма ДЗЗД "Булс"

На фона на отнемането на земята от българските селяни и уедряването й в общи стопанства по подобие на съветските колхози Ивайло Петров връща читателите в частните случаи на героите си, които пребивават в отделните глави на романа.Техният естествен път на развитие ги събира в зловеща хайка за вълци и развръзката отключва в съзнанието ни вечния въпрос постижимо ли е едно хуманно общество с антихуманни средства. „Хайка за вълци " е шедьовър на човекознанието и човекопознанието. Българският селянин е унищожен и нищожен без възможността да изпитва непрекъснато свещената връзка със собствената си земя. Според Ивайло Петров това е историческо престъпление срещу народа: с убийството на собствеността върху земята е убита и човещината у насилствено отбитите от природата си хора. И те се превръщат в озверели същества, готови да вървят като гладна и настървена за жертви глутница.

Стойностни
Автор: Ивайло Петров
Година на издаване: 2005
Преводач: няма
Номинална Цена: няма
Оценка на LiteRa-VSCo: /+++###/
Технически
Тип: Стара
Състояние на книгата: Много добро състояние, с намачкана и пожълтяла обложка скъсана и залепена, не е четена.
Корици: Твърди /подвързия/
Страници: 544

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка : Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст !

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :Работи на OpenCart
Litera-VSCo © 2018