Безнадежден случай

Безнадежден случай
Безнадежден случай Безнадежден случай Безнадежден случай Безнадежден случай Безнадежден случай
Издател : Mediasat Rights Kft. / Mediasat Grop, S.A.
Код на продукта : LBBl0007b
Наличност : 1
Цена : 13,00лв.
Без данък : 13,00лв.
Количество :     - или -   Добави в Желани
Добави за Сравнение

     Греъм Грийн написва „Безнадежден случай " през 1960 г. В книгата се разказва за архитект на църкви и други религиозни здания. Той е станал световноизвестен, защото работата му е изключително майсторска. Но главният герой страда от безразличие и не намира смисъл в живота си. В началото на новелата го виждаме на кораб, плаващ по кална река в центъра на Африка. Последната спирка на кораба е конгоанско село за прокажени, за които се грижат свещеници и монахини. Именно там и се установява главният герой. Причината е, че иска да намери място, където да остане сам с психологическия си проблем - невъзможността да чувства нормални човешки емоции.

     Този продукт може да бъде закупен от Книжарницата на Фирма ДЗЗД "Булс"

Свещениците и колонистите смятат, че постъпката му е продиктувана от свети мотиви. Истината е, че той изобщо не се интересува нито от господ, нито от други човешки същества. Затова го диагностицират като менталния еквивалент на „безнадежден случай". На този стадий тялото на прокажения започва да се разкапва. Но архитектът се заема с грижи за болните и постепенно се излекува от психичния си недъг. Темите за любовта, вярата, болката, истината са водещите в тази творба. В етичен план новелата интерпретира по великолепен начин връзката между невъзможността да обичаш и религиозното лицемерие. Християнството си присвоява човешки добродетели и ги приписва на собствената си доктрина. Именно това е осмяно по фин начин в творбата.
Но книгата не е разбрана именно така от читателите й. Заради тази новела и други негови произведения го определят като „католически автор". След като публикува „Безнадежден случай " е засипан с ентусиазирани писма. Повечето от авторите са им жени и свещеници.

За Автора: Безнадежден случай Хенри Греъм Грийн

 

Стойностни
Автор: Греъм Грийн
Година на издаване: 2005
Преводач: Борис Стоянов
Номинална Цена: няма
Оценка на LiteRa-VSCo: /+++###/
Технически
Тип: Стара
Състояние на книгата: Много добро състояние, не е четена.
Корици: Твърди /подвързия/
Страници: 192

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка : Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст !

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :Работи на OpenCart
Litera-VSCo © 2018